Bespaar duizenden euro's met een solar zwembadafdekking

Wilt u ook duizenden euro's besparen aan de verwarming van uw zwembad? Zoek dan niet verder, want de Aquadeck solar zwembadafdekking die wij leveren en installeren, zal u vele duizenden euro's besparen aan verwarming van uw zwembad. De Aquadeck solar zwembadafdekking isoleert het water in het zwembad, zodat u veel langer van een aangename watertemperatuur kunt genieten. De speciale solar lamellen verwarmen het water wanneer de zon schijnt. Hiermee profiteert u nog meer van dit effect, aangezien de solar lamellen als energiecollectoren functioneren en het water direct verwarmen. Uw keuze voor de Aquadeck solar zwembadafdekking is een keuze voor een veilige, elegante, energiebesparende en duurzame afdekking voor uw zwembad en vele jaren probleemloos zwembadgenot. 
Solar zwembadafdekking: gratis zwembadverwarming

Zoals u op de afbeelding kunt zien, is de Aquadeck solor zwembadafdekking gemaakt uit een lamellensysteem. Als u kiest voor de solar zwembadafdekking optie, dan heeft iedere lamel een zwarte onderzijde en een transparante bovenzijde. Het zonlicht schijnt door de transparante bovenzijde heen en zal daarna de zwarte onderzijde van de lamellen verwarmen. Doordat de onderzijde van de lamellen zwart is gemaakt, zal dit extra verwarmend werken. In totaal zal er veel van de zonnewarmte worden gevangen in de stilstaande lucht van de lamellen. On totaal weet de unieke Aquadeck solar zwembadafdekking hiermee tot wel 50% van de totale energie van het zonlicht om te vormen tot warmte afgifte op uw zwembad. Dit is vele malen meer dan wanneer het zonlicht zonder een dergelijke solar zwembadafdekking zou schijnen op uw zwembad.


Warm houden van uw zwembad en minder chloor gebruiken 

Door ons wisselvallige milieu kan het 's nachts wel eens flink afkoelen en dat zorgt ervoor dat u en uw vrienden of familie minder kunnen genieten van uw zwembad. Solar zwembadverwarming in de vorm van de Aquadeck solar zwembadafdekking, zorgt voor een goede isolatie van het zwembadwater. Dit komt omdat de lamellen van het systeem zijn gemaakt met luchtkamers. De luchtkamers hebben een isolerende werking, zoals dubbelglas in uw woning. Daarnaast zorgt de unieke Aquadeck solar zwembadafdekking er ook voor dat u minder chloor hoeft te gebruiken. Dit komt omdat zonlicht chloor afbreekt. Als u gebruik maakt van de Aquadeck solar zwembadafdekking, dan komt er zo min mogelijk zon in direct contact met uw zwembadwater, zodat het chloor een stuk effectiever te werk kan gaan. Daardoor heeft u er minder van nodig!


Solarlamellen zwembadverwarming: PVC of Polycarbonaat?

De zwembadverwarmende functie van het Aquadeck solar lemellensysteem werkt zoals hierboven beschreven en maakt onderdeel uit van de lamellenafdekking van het zwembad. Het verwarmt het zwembad dus wanneer uw zwembad niet in gebruik is. Solarlamellen houden niet alleen de temperatuur van het water vast, ze verwarmen het water ook door optimaal gebruik te maken van de kracht van de zon. De Aquadeck solarlamellen zijn verkrijgbaar in PVC of Polycarbonaat. Ze zijn extreem uv-bestendig. De Polycarbonaat variant is nog langer houdbaar dan de PVC variant. Wilt u maximale duurzaamheid tegen uv-belasting, dan adviseren wij u de Polycarbonaat lamellen van Aquadeck. Deze zijn veel slagvaster dan die van PVC. Zo kan schade van bijvoorbeeld vallende eikeltjes of hagel worden voorkomen.

Polycarbonaat zal net als PVC over de jaren heen zichtbaar verouderen. De transparante kleur van de bovenlaag wordt in de loop der jaren minder helder. Dit is niet erg bij Polycarbonaat, want in tegenstelling tot bij de PVC lamellen, heeft dit geen invloed op de mechanische sterkte van de Polycarbonaat lamellen. Bij PVC lamellen zal op den duur de uv-belasting ervoor zorgen dat de lamellen breekbaar worden. Hier heeft u met de Polycarbonaat lamellen geen last van.

Een laatste voordeel van Polycarbonaat ten opzichte van PVC lamellen is dat Polycarbonaat lamellen tegen vele hogere temperaturen bestand zijn, waardoor de kans kleiner is dat ze vervormen. Met het steeds warmer wordende klimaat in Nederland, kiezen steeds meer mensen er dan ook tegenwoordig voor om Polycarbonaat lamellen te nemen, in plaats van de PVC lamellen die minder goed bestand zijn tegen extreme hitte. Wilt u meer informatie, de verschillende varianten in het echt zien en voelen of wilt u een prijsopgave? Neem dan gerust contact met ons op.